Közterület-felügyeleti helyszínbírság

A kérdést feltette: M.-Rohlicsek Éva

Segítségét kérném!

Egyirányú utcáról van szó Egerben. Pontosan a Sóház utca.

Mindkét oldal tele van táblával.Bal oldalon parkoltam. A képen is látható, hogy bal oldalon megállni tilos tábla, majd parkoló tábla , ahol
felfestés is van. Ott parkoltam le az autót. Jobb oldalon várakozni tilos tábla (kivéve engedéllyel), majd megállni tilos tábla.

A közterületfelügyelet a Várakozási engedély hiánya miatt ( Kresz 15. §. (1) bek. c. pont, 61/a. ábra ” Kivéve engedéllyel” ) helyszíni bírságot szabott ki rám.

Szeretném megtudni, hogy jogosan kaptam-e meg a büntetést vagy próbálkozhatok fellebbezni.Körülbelül 15 napom van még a bírság befizetési határidejéig.

Előre is köszönöm válaszát!

Pető Attila, a Mosolyzóna oktatója
Bevallom őszintén, nem értem a büntetés okát.
A parkolótábla egyértelműen feloldja ezen az oldalon az előtte elhelyezett megállási és várakozási tilalmakat.

Erre mindenképpen hivatkozz egy fellebbezésben.Ami még esetleg előfordulhat, hogy az említett helyen fizetni kell a várakozásért.

Hozzászólások

 1. Béla írta:

  Tisztelt Éva! Mielőtt hülyeséget kérdez okosabb embertől, legalább pontosan írja a helyszínt vagy az utca elejét is fényképezze le!! A Egerben a Sóház utca közepén Várakozási Övezet tábla van kiegészítővel, mely szerint csak engedéllyel lehet az utcában várakozni!! Kresz 15. §. (1) bek. c. pont, 61/a. ábra ” Kivéve engedéllyel”
  Ezen tábla hatályát csak az utca végén kihelyezett feloldó tábla oldja fel!!! Semmi más. Még a P betűvel jelzett területen is csak engedéllyel lehet várakozni. Ezenkívül még van egy “Mindkét irányból Behajtani Tilos!” kiegészítővel ” Kivéve célforgalom” !! Ha nem az utcában volt a célja, akkor ráadásuk 2 szabálysértést is elkövetett! Nagyon helyes hogy intézkedtek a közteresek, mert nem tudunk haza menni a Kreszt nem ismerő gépjárművezetőktől!!

  c)93 „Korlátozott várakozási övezet” (61/a. ábra); a tábla azt jelzi, hogy az úton „Korlátozott várakozási övezet vége” (61/b. ábra) tábláig a várakozás a 113. és 114. ábra szerinti kiegészítő táblán feltüntetett időtartamig, illetőleg feltételekkel engedélyezett.

  61/a. ábra

  ÜDV Béla

  • Pető Attila írta:

   Így teljesen jogos, én is csak a várakozni tilos – kivéve engedéllyel – táblára figyeltem.
   Nem vettem, hogy ez egy “övezet” tábla, ami nem csak a jobb oldalra érvényes, és valóban a feloldótábláig tart.