Parkolás saját kapukijáróban

A kérdést feltette: Tolnai Gabi

Kapubeállóm előtt parkoló autóra hívtam ki a rendőrséget másfél napi ottléte után! Kijöttek, megbirságolták. A hölgy aztán másnap mikor saját autómmal álltam ott szintén kihívta a rendőröket és nekem is kitették a cetlit. A rendőr azt mondta én sem állhatok oda. Itt amit a módosításban láttam, nem úgy értelmezem. A szóban forgó ingatlan a saját tulajdonom. Mit tehetek?

Pető Attila, a Mosolyzóna oktatója
Nincs igaza a rendőrnek!

Valóban a KRESZ-ben 2012 szeptember  óta ez áll:
“Tilos várakozni ahol a jármű az útmenti ingatlanra való behajtást vagy az onnan történő kihajtást – az ingatlannal rendelkezni jogosult hozzájárulása nélkül – akadályozza;”

Tehát jogosan hívtad ki a rendőröket, de téged nem bírságolhat meg!

Hozzászólások

 1. E.Kovács jános írta:

  A saját kapum előtt X van,állhatok-e Én a kapum előtt?

 2. Nemes Sándor írta:

  Üdvözlöm Attila .
  Szeretnék válasz kapni a kérdésemre .
  Buszmegállóban szabad – e megállni , várakozni , mindez forgalommal szemben .
  Autópályán , szabad – e a pihenőből kijövet , megállni , várakozni , forgalomtól elzárt területen , forgalommal szemben .
  Kétirányú út a városban , az út jobb oldalán parkoló sáv , én megálltam forgalommal szemben / 10000 ft-ba került / .
  Ha nekem jogos a bírság , a rendőröknek miért nem ??????

  Tudnám sorolni még … de igazán bánt a dolog mi hibázunk , fizetni kell , ŐK hibáznak / a példamutatók / és kimagyarázzák .
  Várom válaszát
  Üdv Sanyi

 3. Moric Balázs írta:

  Üdvözlöm!
  Egyirányú utcában a baloldalon történő megállást a KRESZ 40.§-a szabályozza. A parkoló autó jobb oldala és az egyirányú utca jobb oldala (itt nincs járda) között 5,5 méternek kell lenni.Nálunk 5.1-5.2 m van, és egy garázskapu.
  Szép szóval nem sikerült elérni, hogy ne a garázskapu torkolatában parkoljon a szembe szomszéd, nehezítve ezzel a garázsba történő bejárást.
  Mi az Ön javaslata adott esetben?
  Az egyirányú utca bal oldalán megállást tiltó tábla tervezését és kivitelezését milyen szervnél lehet javasolni/kérelmezni?

  Válaszát előre is köszönöm,
  Moric Balázs

 4. aranyalma2012 írta:

  Kedves Attila!
  Kisvárosban, nagyon keskeny zsákutcában (egy sávos, nem aszfaltos, semmi tábla) lakunk, a mi kapunkkal szemben van pont egy kis bolt akinek vagy a vevői, vagy a szállítói állandóan a kapuban állnak meg, mitől nem tudok kiállni vagy beállni a saját udvarunkra. Már kb 2 éve megy a könyörgés, egyszer már össze is vesztem velük, de nem történt semmi azon kívül, hogy én voltam a …. , mert minek rohangálok ennyit. Tegnap 3 autó állt az utcában, szóltam, elnézés kérés helyett megkaptam, hogy nem a vonatra sietek, várjak, míg befejezik a vásárlást. Ma csak kimentem és lefotóztam a kapu előtt álló autót, minek a végeredménye az lett, hogy a boltos nő, annak fia és enyhén ittas állapotban (reggel háromnegyed nyolc!!!!) lévő férje elkezdett velem üvöltözni a három és fél éves gyerekem előtt akit éppen vittem volna az óvodába, ,hogy ne zaklassam a vevőit és persze meg is átkozott majd közölte velem, hogy szétveri az autómat amibe én azonnal be is szálltam, majd elkezdte verni a kocsi ablakát, hogy azonnal szálljak ki és szétveri a fejem.
  Azóta nem voltam otthon, nem tudom, hogy mi vár rám. rendőrt akkor nem hívtam, jól meg is bántam.
  Normál esetben hogyan kell egy ilyen utcában parkolni? Milyen jogszabályok vonatkoznak egy ilyen esetre?
  Köszönöm Válaszát!